4a Jornada del Cercle de Turisme - Diputació de Barcelona.

Ens plau fer-vos arribar el programa de la 4a Jornada del Cercle de Turisme que enguany farem a Món Sant Benet el proper 24 de novembre.

Enguany, sota el concepte "Som Barcelona, som molt més"" us proposem treballar conjuntament en la configuració i la promoció de la nostra destinació. Durant la jornada comptarem amb les intervencions de Turisme de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència Catalana de Turisme i us donarem a conèixer el Pla de promoció 2016.

Al final de les ponències comptarem amb la xerrada motivadora de Xesco Espar i farem un dinar de networking i a la tarda acabarem amb una trobada intermembres en la que podreu conèixer noves propostes i preparar productes turístics: "Quadrem el Cercle!". Ben aviat rebreu més informació sobre aquesta trobada.

Més informació

  Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació: PIMEC alerta que els impagaments de les administracions deixa en una situació crítica als centres sanitaris i farmàcies.

PIMEC alerta que els impagaments de les administracions deixa en una situació crítica als centres sanitaris i farmàcies

La patronal se suma a les revindicacions del sector per trobar una solució urgent i immediata a aquesta greu problemàtica que atempta contra la viabilitat dels centres i farmàcies i posa en perill milers de llocs de treball

Barcelona, 5 de novembre de 2015. PIMEC vol manifestar la seva preocupació per la situació que viuen les farmàcies i centres sanitaris i socials de Catalunya a causa del retard i els impagaments per part de l'administració.

La patronal dóna suport i se suma a les reivindicacions del sector per trobar una solució urgent i immediata a aquesta greu problemàtica que atempta contra la viabilitat dels centres sanitaris i farmàcies i posa en perill milers de llocs de treball. Aquesta situació ha comportat un impacte directe en les seves relacions amb clients i proveïdors, ja que s'han vist obligats a ajornar el pagament a tercers, generant situacions de tensió, a més de l'increment de despeses financeres que això suposa.

En el cas dels centres sanitaris i socials, segons les associacions que representen el sector (l'Associació Catalana d'Entitats de Salut, la Unió Catalana d'Hospitals, l'Associació de Recursos Assistencials i el Consorci de Salut i Social de Catalunya), en el mes d'octubre només s'ha fet efectiu el pagament del 66% de la factura que l'administració competent paga als centres amb els quals té concert i que s'havia d'haver pagat el setembre. A més a més, tampoc hi ha la previsió pel pagament corresponent al mes d'octubre i següents perquè no s'ha aprovat el FLA extraordinari (Fons de Liquiditat Autonòmica). Tot això deixa el termini de pagament a 120 dies.

Pel que fa el sector farmacèutic, segons va anunciar la Generalitat, s'han acabat els fons per pagar els medicaments i no es podrà pagar cap factura més fins a l'arribada de fons de finançament extraordinaris. Fins ara els fàrmacs s'estaven pagant amb 90 dies de retard respecte a la data de factura i, amb aquest nou agreujament, ara els farmacèutics no cobraran els medicaments que han dispensat fins 4 mesos després.

Les farmàcies són petites empreses sense estructura per fer de finançadores del sistema sanitari. La seva missió és dispensar la medicació a la població, i és l'Administració qui ha d'assumir la responsabilitat de finançar els medicaments a la població.

Aquesta crítica situació ha portat al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i a la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya a iniciar una campanya de sensibilització dirigida a la població, que s'inicia avui, 5 de novembre, coincidint amb el compliment dels 90 dies de retard en el pagament de la factura de les receptes del mes de juliol.

  La Carretera del Vi.


Descobreix l'arquitectura de La Carretera del Vi

La primera wine road de l'estat celebra un nou cap de setmana temàtic el 7 i 8 de novembre, tot mostrant la seva arquitectura.

El proper dissabte 7 i diumenge 8 de novembre, i coincidint també amb el cap de setmana del dia europeu de l'enoturisme, La Carretera del Vi proposa una activitat especial, anomenada "el vi i l'arquitectura"", on es vol mostrar i posar en valor la rica diversitat arquitectònica que hi ha en els cellers i en les poblacions que conformen la ruta.

Visites exclusives sobre l'arquitectura als cellers i a les vinyes

Així, els cellers han preparat propostes específiques sobre l'arquitectura de les seves instal·lacions i finques o ampliant les seves visites amb recorreguts per conèixer a fons els diferents espais singulars de cada celler.

Aquest cap de setmana temàtic és una bona oportunitat per descobrir que a La Carretera del Vi es poden trobar des de cases fortificades on encara s'elabora vi en antics cubs, típiques masies tradicionals catalanes, castells medievals, barraques i marges de pedra seca, fins a cellers i hotels moderns premiats pel seu avantguardisme arquitectònic, tot passant per grans caves subterrànies, cellers amb voltes catalanes, restes arqueològiques o esglésies, entre molts d'altres. Tot plegat, una gran diversitat i riquesa arquitectònica que són un complement ideal als vins i caves dels cellers.

12 cellers i 7 municipis a través d'una App

Els cellers que integren La Carretera del Vi són Bodegas Torre del Veguer, Bodegues Pinord, Cava&Hotel MasTinell, Cellers Torres, Clos Lentiscus, Colet Clàssic Penedès, Finca Viladellops, Mas Bertran, Parés Baltà, Puig Batet, Rovellats i Torreblanca. La Carretera del Vi transcorre pel traçat tradicional que uneix les poblacions de Sant Martí Sarroca i Sitges, tot passant per Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

La ruta es pot seguir mitjançant una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes, que en la seva versió premium, permet obtenir atencions i descomptes especials en els cellers.

Enllaç descàrrega iOS (Apple) App Premium Passaport La Carretera del Vi

Enllaç descàrrega Android App Premium Passaport La Carretera del Vi

Enllaç descàrrega Android App gratuïta La Carretera del Vi

Enllaç descarrega iOS (Apple) App gratuïta La Carretera del Vi

Més informació

  I Congrés Internacional de Turisme Familiar. Newsletter.

  Presentació de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme 2016 - Comunicació de Xavier Espasa, director general de l'Agència Catalana de Turisme.


Com sabeu, Catalunya ha estat guardonada Regió Europea de la Gastronomia 2016. Per aquest motiu, l'Agència Catalana de Turisme ha declarat el 2016 com l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i realitzarà un pla d'accions orientat a promocionar la gastronomia com un element identitari que permet la diferenciació i singularització del territori.

En aquesta línea, aprofitant el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, ens plau convidar-vos a la Presentació de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme 2016, que tindrà lloc el dilluns 16 de novembre a les 13:00h.

L'acte se celebrarà a la Sala Petita del Palau de Congressos de Girona (Passeig de la Devesa, 35)

Podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic marketing.act@gencat.cat, per tal que us enviem l'entrada al Fòrum Gastronòmic.

Aprofitem per a informar-vos que en el mateix marc del Fòrum Gastronòmic es presentarà la nova APP de Slow Food Km0 amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme. L'acte se celebrarà el diumenge 15 de novembre a les 13:30h a l'Auditori, amb presència de Carlo Petrini, President d'Slow Food.

  Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació: PIMEC i la PMcM publiquen la llista de les constructores de l'IBEX moroses i demanen la resposta del Govern i grups parlamentaris.


Acte reivindicatiu empresarial al Congrés dels Diputats
  • Els terminis de pagament a proveïdors ascendeixen, en el cas de Ferrovial, a 536 dies; en el cas d'Acciona, a 425; Sacyr, a 337; FCC, 195; ACS, 188; i OHL 184, enfront del màxim de 60 que permet la llei.
  • En les properes setmanes s'acabarà de contactar amb les companyies de l'IBEX moroses de la resta de sectors per informar formalment dels seus impagaments. Aquests informes es traslladaran al Govern i, si no pren mesures reals, a la UE.
  • L'informe, avalat per la Universitat Pompeu Fabra de Catalunya i el professor Oriol Amat, que acaba de finalitzar el seu mandat de quatre anys com a conseller de la CNMV, ha estat presentat al Congrés dels Diputats amb la presència dels grups parlamentaris i un centenar de representants empresarials.

Barcelona, 14 d'octubre de 2015. PIMEC i la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), en el marc d'una reunió al Congrés dels Diputats davant dels grups parlamentaris, ha publicat la llista de companyies de l'IBEX del sector de la construcció que excedeixen els terminis legals pel que fa als períodes de pagament.

Segons el secretari general de PIMEC i president de la PMcM, Antoni Cañete, "traslladarem la llista amb els respectius càlculs al Govern, i si aquest no emprèn mesures reals imminents que frenin aquests terminis abusius, la remetrem a la Unió Europea per al seu coneixement. Així mateix, n'hem informat també els grups parlamentaris, als quals hem demanat que incloguin en els seus programes electorals el règim sancionador, entre altres mesures de lluita contra aquesta xacra".

Veure més informació

  Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació: L'afiliació al RETA augmenta a Catalunya en un +1,65% respecte al setembre de 2014 .


L'afiliació al RETA, es va situar a Catalunya en 538.112 persones, i augmenta en un +1,65% respecte al mateix mes de l'any passat. Pel que fa al conjunt de l'Estat, aquesta es va situar en 3.163.612, un +1,56%.

Barcelona, 15 d'octubre de 2015. L'afiliació al règim d'autònoms a Catalunya es va situar al setembre en 538.112 persones, i augmenta en relació al mateix mes de l'any anterior en un +1,65%. Pel que fa al conjunt de l'estat, aquesta xifra es va situar en 3.163.612 persones, un +1,56%. Per províncies, la variació ha estat d'un 2,12% a la de Barcelona, d'un +0,28% a la de Girona, un -0,14% a Lleida i un +1,24% a Tarragona.

Aquestes dades tenen un signe mixt en funció de la província pel que fa a l'afiliació al règim d'autònoms respecte al mes d'agost, però en conjunt, augmenten un +0,12%. En xifres netes, les altes al mes de setembre han estat de 10.216 i les baixes, de 9.550. Per províncies, aquesta variació ha estat d'un +0,52% a Barcelona (amb 7.820 altes i 5.852 baixes), un -1,47% a la de Girona (amb 1.055 altes i 1.965 baixes), un -0,47% a Lleida (amb 417 altes i 604 baixes) i un -0,37% a Tarragona (amb 924 altes i 1.129 baixes).

Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'afiliació al règim d'autònoms es va situar al setembre, en 3.163.612 persones, i augmenta en relació al mes anterior en un +0,07%. En xifres netes, les altes al mes de setembre han estat de 61.761 i 59.422 les baixes. Aquesta dada, implicaria un augment de l'afiliació al règim d'autònoms d'un +1,56% respecte al mateix mes de l'any 2014.

Autònoms PIMEC valora positivament l'evolució en l'afiliació al RETA, malgrat que aquest augment, està patint una certa desacceleració en els darrers mesos. En aquest sentit, la patronal creu important seguir impulsant mesures que afavoreixin l'activitat econòmica del col·lectiu, especialment, pel que fa al conjunt de reivindicacions històriques dels autònoms en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats o potenciar la segona oportunitat per a aquells que vulguin tornar a emprendre.

En aquest sentit, i com a exemple d'això, aquesta darrera setmana hem viscut dos successos contradictoris. Per una banda, s'ha conegut la resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC) a favor de la possibilitat de deduir la despesa de la llar (llum, gas, calefacció, telèfon, etc.) derivada de l'activitat professional. Aquesta resolució, malgrat que en principi es podria valorar com a positiva, podria comportar inseguretat jurídica segons els criteris que es fixin per tal de calcular el percentatge de despesa deduïble.

D'altra banda, en la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals de l'Estat, el partit del govern ha contemplat finalment l'esmena que Autònoms PIMEC va presentar per evitar l'expulsió de molts empresaris del règim de mòduls. Amb aquesta esmena, els llindars fixats per tal d'acollir-s'hi, podrien tornar a incrementar-se fins als 250.000 euros pel conjunt d'activitats.

Exemples com els anteriors, ens fan reiterar-nos en la necessitat d'impulsar una major simplificació de l'arquitectura fiscal, per tal de fixar uns termes objectius pel que fa a aquest tipus de deduccions i perquè l'autònom i la microempresa sàpiguen per avançat, i de manera inqüestionable, allò que és fiscalment deduïble i en quin grau, amb la finalitat que augmenti la seguretat jurídica en què es realitza l'activitat econòmica i es faciliti l'impuls de l'activitat econòmica.

  Nota de premsa: 14 empreses de Pimecava al Saló Cava Premium de San Sebastian.L'esdeveniment que es va dur a terme coincidint amb la San Sebastian Gastronomika, va comptar amb la participació d'un gran nombre de professionals del sector de l'Hostaleria

Els passats 5, 6 i 7 de novembre San Sebastian, va acollir una nova edició de la San Sebastian Gastronomika, un esdeveniment que anualment congrega alguns dels millors xefs i sommeliers del món al teatre Kursaal de la capital donostiarra. Una de les novetats d'enguany, gràcies a l'estreta col.laboració entre el Basque Culinari Center i el Cr del Cava, va ser la cel.lebració d'un Saló del Cava Premium durant els 3 dies que va durar aquest prestigiós esdeveniment.

Un total de 31 empreses elaboradores de Cava, entre les que hi havia 14 empreses de Pimecava, van participar-hi, amb l'objectiu de donar a degustar alguns dels seus caves de categoria Premium, categoria que contempla tots els caves Reserva i Gran Reserva, i que representen un dels principals eixos de treball del Consell Regulador del cava i de les empreses elaboradores per tal de seguir reforçant el posicionament del cava, com un dels escumosos de més prestigi del món.

Les empreses participants de Pimecava van ser El mas Ferrer, Cava Reverté, Giró del Gorner Cava Guilera, Celler Carles Andreu, Oriol Rossell, Castellroig, Maria Rigol Ordi, Rimarts, Grimau, Blancher, Celler Carol Vallès, Celler Vell i Bolet

El darrer any s'han dut a terme 4 salons del Cava Premium a Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca i San Sebastian, estant previst la cel.lebració del proper a Málaga durant la primavera del 2016

  I Workshop INSA-UB.

El próximo dia 11 de noviembre tendrá lugar en el Campus de l'Alimentación de Torribera de la Universitat de Barcelona el I Workshop INSA "El universo del aceite de oliva"".

Esta jornada va dirigida a investigadores, estudiantes, empresas y entidades del sector. Su objectivo es dar a conocer la investigación que se realiza en relación con el aceite de oliva, tanto en el Instituto de Nutrición y Seguretat Alimentària (INSA) como en otros centros de investigación de reconocido prestigio y así favorecer y promover la relación entre grupos de investigación, empresas y entidades del sector.

Adjunto encontrareis el programa preliminar de la jornada, que esperamos sea de vuestro interés.

Los participantes a la jornada podrán presentar sus trabajos de investigación en formato de comunicación breve o poster.

Comunicaciones orales: presentaciones de 15 minutos.
Limite recepción del resumen: 23 de Octubre 2015.
Acceptación de las comunicaciones: 28 de octubre de 2015.
Hay un número limitado de comunicaciones orales, las que no puedan ser escogidas se presentaran en formato poster.

Posters: formato 70 cm x 100 cm
Limite rececepción de los resumenes: 23 de octubre 2015.
Acceptación de los posters: 28 de octubre de 2015.

Formato resumenes: word, Arial 10, interlíniado 1,5. Título, autores, dirección y resum. Máxim 300 palabras.

Formulario de inscripción

Veure programa preliminar

  Presentació campanya BCN+ Cercle de Turisme.


Ens plau presentar-vos la nova campanya de Turisme de Diputació de Barcelona: Obre la porta i descobreix que Barcelona és molt més.

Aquesta campanya, que s'iniciarà avui 13 d'octubre i que acabarà a mitjans de novembre, serà present en televisió, ràdio, premsa, webs i xarxes socials i també en publicitat en autobusos, metros i ferrocarrils. L'objectiu és convidar als ciutadans de Catalunya a descobrir els nostres paisatges i les nostres propostes turístiques.

A l'enllaç, trobareu un resum de la presentació a premsa que hem realitzat i també les principals peces d'aquesta campanya (vídeo-anunci de 30 segons, falca de ràdio i banners). Us animem a compartir aquesta iniciativa de comunicació amb nosaltres i a incorporar aquest vídeo i el banner als vostres suports. Si desitgeu més informació sobre la utilització d'aquests materials no dubteu en posar-vos en contacte a l'adreça següent dt.comunicacio@diba.cat.

  PIMEC alerta que la reforma de la Llei General Tributària pot afectar negativament pimes i autònoms.

  • La patronal valora positivament l'establiment de mesures dirigides a combatre el frau fiscal, però assenyala que s'haurien de dirigir i aplicar als que no declaren o amaguen les seves rendes
  • Denuncia que, aprofitant la reforma de la llei, i abans de presentar la primera declaració d'aquest impost, ja s'estan modificant articles de la nova Llei de l'Impost sobre Societats que va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2015
  • PIMEC ha enviat una carta al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i a tots els partits polítics amb representació parlamentària perquè tinguin en compte aquestes consideracions.
Barcelona, 8 d'octubre de 2015. Davant la recent aprovació de la reforma de la Llei General Tributària, que serà d'aplicació a partir del pròxim dilluns, 12 d'octubre, PIMEC alerta que la nova norma atorga majors facultats i potestats a l'Administració per gestionar, recaptar i inspeccionar els impostos tot augmentant les obligacions tributàries dels contribuents. La patronal lamenta que això queda lluny d'eliminar l'excés d'obligacions tributàries formals que recauen sobre el col·lectiu de pimes i autònoms i que, en molts casos, genera costos desproporcionats a la seva capacitat econòmica i financera.

PIMEC valora positivament l'establiment de mesures dirigides a combatre el frau fiscal, però assenyala que s'haurien de dirigir i aplicar als que no declaren o amaguen les seves rendes. Les mesures aprovades són de general aplicació al conjunt de contribuents i contenen aspectes que afectaran les pimes i autònoms tot augmentant-ne les càrregues tributàries.

El president de la Comissió Economicofiscal de PIMEC, Joan Maria Gimeno, afirma que "l'augment de les potestats de l'Administració sense mesures protectores dels drets dels contribuents que obliguin a la seva aplicació selectiva i proporcionada causarà perjudicis als contribuents amb menys preparació i recursos per aplicar una legislació tributària que segueix augmentant en complexitat". Davant d'això, afegeix, "haurem d'estar atents als efectes de les mesures «estrella» de la reforma de la Llei General Tributària com són la publicitat dels grans deutors amb Hisenda, l'establiment de sancions en cas de conflicte en l'aplicació de les normes tributàri es, o bé l'ampliació dels terminis de les inspeccions tributàries, però també estarem atents als perjudicis que aquestes normes puguin suposar per als contribuents que intenten complir els seus deures".

La patronal també denuncia que, aprofitant la reforma de la Llei General Tributària i abans de presentar la primera declaració d'aquest impost, ja s'estan modificant articles de la nova Llei de l'Impost sobre Societats que va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2015. Aquesta modificació és una prova més de l'excessiva i canviant legislació fiscal que patim, per la qual cosa és molt difícil de seguir per a les pimes.

PIMEC ha enviat una carta al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i a tots els partits polítics amb representació parlamentària perquè tinguin en compte aquestes consideracions.

  Acte de commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2015.

Us informem que en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el Departament de Territori i Sostenibilitat organitza aquest acte el proper dijous 4 de juny, a les 18h al Palau de Pedralbes (Av. Diagonal, 686 de Barcelona).

El conseller de Territori i Sostenibilitat lliurarà el Premi Medi Ambient 2015, en les modalitats de "Projectes de recerca, desenvolupament i innovació" i " Iniciatives de protecció i millora del medi ambient", aquest any emmarcades en la temàtica del turisme i el medi ambient, així com, en la modalitat de "Trajectòries de protecció i millora del medi ambient".

L'acte, presentat per Francesc Mauri, també comptarà amb un diàleg entre José Antonio Donaire, director de l'Institut de Recerca en Turisme (INSETUR) de la Universitat de Girona i Pablo Bofill, director Andante Hotel, en representació del Gremi d'Hotels de Barcelona.

Podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a protocol.tes@gencat.cat amb el vostre nom i cognoms, entitat, adreça electrònica i telèfon de contacte (aforament limitat).

Més informació a: WEB DE L'ACTE,

  Ajuts per rehabilitar la planta allotjativa hotelera de Catalunya - Comunicació de Marian Muro, Directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Em plau comunicar-vos que avui s'ha publicat al DOGC l'ordre que permet als hotels catalans sol·licitar els ajuts per rehabilitar la seva planta d'allotjament, seguint la línia d'ajuts en forma de préstecs subvencionats que s'obrí el darrer any, destinats a la renovació de la planta hotelera obsoleta de Catalunya, però millorant enguany les condicions per fer-la més competitiva.

Novament l'objectiu és posar al servei dels hotels catalans un programa de préstecs subvencionats que afavoreixi la inversió i permeti rehabilitar i renovar els seus establiments, millorant així la seva competitivitat. Amb aquesta línia la Generalitat, juntament amb la col·laboració de l'Institut Català de Finances (ICF) i d'Avalis, dóna compliment al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (PETC) 2013-2016 que estableix, entre d'altres coses, la posada en marxa d'instruments financers que millorin la competitivitat i oferta del sector turístic català, estimulant en aquest cas la seva renovació.

La inversió de la Generalitat és de 4 milions d'euros, provinents de l'impost turístic, amb el que es pretén mobilitzar la inversió d'entre 40 i 50 milions d'euros en la rehabilitació de la planta hotelera catalana.

Seguint la línia del 2014 s'han establert uns requeriments previs i unes inversions mínimes a efectuar, que garanteixin la transformació real de l'establiment aconseguint millores substancials i significatives, no responent a meres actuacions de manteniment o conservació, millorant la qualitat de l'experiència turística, l'eficiència energètica i l'accessibilitat. Tanmateix, enguany, recollint els suggeriments fets per representants del sector per tal que fos un producte més atraient, s'han millorat les condicions, permetent-nos oferir un producte més avantatjós.

Les millores en les condicions d'enguany, vers a les de la mateixa línia del 2014, són les que es detallen en el quadre següent:

2014 2015
Import a invertir Per plaça:
De 5.689 a 12.370 € (segons categoria)
Per plaça:
De 5.689 a 12.370 € (segons categoria)
Imports del préstec Mínim: 100.000 €
Màxim: 2 milions
Mínim: 60.000 €
Màxim: 2 milions
Condicions del beneficiari PIMES
25 anys d'antiguitat
Municipi < 50.000 h
PIMES
25 anys d'antiguitat
Municipi < 50.000 h
Condicions de l'Institut Català de Finances (ICF) Euríbor 12 mesos + 3,50 % Euríbor 12 mesos + 3,30 %
Subvenció del Departament d'Empresa i Ocupació (DEMO) 2 % 2,20 %
Subvenció del Banc Europeu d'Inversions (BEI) * 1% 1%
Terminis del préstec 8 anys 10 anys
*Aquesta subvenció només s'aplica en el cas que l'empresa sol·licitant sigui una PIME i compleixi les condicions exigides pel BEI.


Per últim cal tenir en consideració que s'admeten, dins els imports mínims a invertir, les inversions realitzades en reformes per l'establiment en els darrers 3 anys, i que el termini d'execució de les actuacions subvencionables serà com a màxim de 2 anys a comptar des de la concessió del préstec.

En tot cas, si hi esteu interessats, trobareu tots els detalls a través del següent enllaç:

Ordre al DOGC per a la concessió d'ajuts als hotels per rehabilitar la planta hotelera de Catalunya

  Xavi Hernández i Gemma Mengual, als nous anuncis de "Catalunya és casa teva".

A principis d'aquest any et vam presentar la campanya de publicitat d'aquest 2015, "Catalunya és casa teva". Ara, a les portes de l'estiu, reforcem el nostre missatge promocional amb nous anuncis protagonitzats per dos dels nostres esportistes més internacionals: el futbolista Xavi Hernández i la nedadora Gemma Mengual.

Aquesta campanya té com a objectiu potenciar la competitivitat de la nostra destinació i, al mateix temps, donar suport al sector turístic català, principalment en el mercat domèstic català, de proximitat espanyol i europeu. Així els nous anuncis es podran veure a través de diferents suports com ara televisió, premsa, internet i publicitat exterior. A més, amb motiu de la celebració del Roland Garros, l'espot s'emetrà al canal Eurosport.

T'animo a veure el vídeo del nou espot protagonitzat per aquests dos esportistes de renom.

A aquestes novetats en la campanya, sumem també la col·laboració de 10 "enamorats" de Catalunya: Ferran Adrià, Jordi Cruz, Kilian Jornet, Edurne Pasaban, Custo Dalmau, Mar Raventós, Álvaro Palacios, Judit Mascó, Carme Ruscalleda i Gemma Mengual. Tots ells, a través d'una edició especial sobre Catalunya de la revista Condé Nast Traveler, expliquen les seves activitats i propostes preferides arreu del territori català.

Des de l'Agència Catalana de Turisme continuem treballant pel sector català i esperem que, amb aquest nou esforç publicitari, contribuïm a viure un bon estiu turístic.

  Comunicació dígit de control per a l'autoliquidació IEET.

Us comuniquem que properament es realitzarà una tramesa de comunicacions, signades per la directora general de Turisme i la directora de l'Agència Tributària, als establiments d'allotjament turístic i habitatges d'ús turístic, sobre el dígit de control que tindrà el codi d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya, per a l'autoliquidació telemàtica del Impost sobre les estades als establiments turístics i el nou model 950.

Us adjuntem el model de cartes i les instruccions per la formalització del model 950 que enviarem.

El passat divendres es va iniciar la tramesa però va quedar interrompuda el dilluns, al comprovar que s'havia produït un error informàtic i el dígit de control que vàrem comunicar era erroni. Aquesta primera tanda va afectar als establiments d'apartaments turístics i alguns establiments hotelers, els quals estan identificats i a qui es comunicarà l'errada. Si desitgeu conèixer els establiments afectats, us fem arribar la relació.

  Tallers Diputació de Barcelona - Cambra de Comerç 2015.

Ens plau informar-vos dels Tallers de formació que la Gerència de Serveis de Turisme de Diputació de Barcelona realitzarà en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona. En l'arxiu adjunt trobareu les temàtiques i els llocs on es duran a terme les jornades.

Aquests cursos són gratuïts però tenen places limitades. Us recomanem que feu la inscripció d'aquells en els que pugueu estar interessats el més aviat possible.

Veure full informatiu.

  Les 4 normes bàsiques per garantir la seguretat sanitària dels aliments a la cuina.

Aquest dimarts 7 d'abril s'ha celebrat el Dia Mundial de la Salut, i enguany l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dedica la data a la innocuïtat dels aliments, és a dir, a la seguretat sanitària dels productes alimentaris. Cada any moren dos milions de persones per brots d'intoxicació relacionats amb el menjar que consumim.

"La majoria es produeixen en trobades familiars i no als restaurants, ja que el 99% d'establiments de Catalunya compleixen els paràmetres", ha detallat el secretari de Salut de la Generalitat, Antoni Mateu, a la presentació d'una guia creada pel sector de l'hostaleria que inclou de forma senzilla i visual pràctiques correctes d'higiene pels restaurants.

Les quatre normes bàsiques per fer un bon ús dels aliments i no patir cap intoxicació són:
Netejar: Rentar-nos les mans amb freqüència, sobretot abans de posar-nos a cuinar i quan passem a manipular un aliment diferent. També netejar bé els utensilis quan passem a manipular aliments diferents. Utilitzar paper d'un sol ús i no un drap de cotó per netejar-nos les mans o la superfície.
Separar: No manipular aliments crus i cuits a la vegada. Separar, en la mesura del possible, els diversos aliments un cop els congelem o els posem a la nevera, per evitar contaminacions encreuades.
Coure: Per assegurar la destrucció de microorganismes patògens cal coure els aliments a una temperatura mínima de 65º durant un mínim de 30 minuts i de 75º en el cas dels aliments que porten ou fresc. Si s'ha de reescalfar el menjar, s'ha de fer de la manera més ràpida possible. No s'ha d'escalfar l'oli excessivament ni barrejar-ne de diferents tipus, ja que poden recremar-se i produir substàncies nocives.
Refredar: Tots els aliments provinents de la pesca frescos i que se serveixin crus, semicrús, salats o marinats s'han de congelar un mínim de 24 hores a -20º, d'aquesta manera s'evita una possible contaminació amb els paràsits dels peixos, els Anisakis. Cal congelar només els productes que els quedin dies per caducar i hagin estat conservats en bones condicions.

A la presentació de la guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants, que s'ha dut a terme aquest dimarts a l'escola d'hostaleria i turisme CETT a Barcelona, hi han assistit els cuiners Carles Gaig i Ada Parellada, que han preparat una amanida de pollastre i han ensenyat tot el que no s'ha de fer quan cuinem. La guia és un recurs formatiu ràpid per a les persones que s'incorporen a un restaurant de nou i també una eina de consulta per als professionals amb experiència.

El secretari de Salut, Antoni Mateu, ha assegurat que "Catalunya és un dels països amb més seguretat alimentària", ja que els protocols de control i prevenció són molt elevats, tot i que sempre són benvingudes eines com la guia per acabar de fer front als brots d'intoxicació. En el cas de la salmonel·la, s'ha reduït un 50% en els últims cinc anys.

  Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació: PIMEC i ASSISTOFFICE col.laboren per donar solucions als 56.000 autònoms catalans que la reforma fiscal deixarà fora del Règim de Mòduls.

Us fem arribar la nota de premsa que hem enviat als mitjans de comunicació sobre l'acord de col·laboració entre PIMEC i ASSISTOFFICE per donar solucions als 56.000 autònoms catalans que la reforma fiscal expulsarà del Règim de Mòduls.

Veure la nota de premsa.

  DOGC. ORDRE EMO/47/2015, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Per a la vostra informació, us comunico que avui el DOGC ha publicat l'ORDRE EMO/47/2015, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2015, amb l'objectiu d'afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

Aquesta línia està finançada gràcies als ingressos generats per l'Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), enguany, el pressupost destinat a la concessió d'aquestes subvencions és de 6.500.000 € repartits entre enguany (3.705.000 €), 2016 (1.495.000 €) i 2017 (1.300.000 €).

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts, a l'igual que l'any passat, els ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats.

Aquesta línia d'ajuts introdueix alguns canvis sobre tot pel que fa als volums d'inversió del projecte, respecte a la línia que va endegar-se l'any 2014, i està en plena sintonia amb el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, apostant per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte.

Us adjuntem l'enllaç a l'edició del DOGC corresponent per si voleu consultar l'ordre.

  Convocatòria mitjans: Presentació dels vins i caves Casteller.

covides

Data: dimarts 24 de març
Hora: 12:30 hores
Lloc: Sala de graus, Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona (Campus Sescelades. C/ Marcel·lí Domingo, 1)
Organitza: Covides Vinyes · Cellers

Covides, la primera cooperativa de vins i caves de Catalunya, convoca roda de premsa de presentació de la seva nova gamma de vins i caves Casteller, que tindrà lloc el proper dimarts 24 de març a les 12:30 hores a la Sala de graus de la Facultat d'enologia de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona.

Els vins i caves Casteller s'han creat en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i en cada vi o cava hi està representada una colla castellera, amb l'objectiu de donar a conèixer la cultura castellera a tot el món.

A la presentació hi assistiran el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Josep Maria Cortès (Colla Joves Xiquets de Valls), la vice-degana de la facultat d'enologia Olga Busto i el professor de Direcció Comercial i Marketing de la URV i director comercial de Covides, Christophe Marquet.

  Històric i Antics Esdeveniments


Si vol consultar
alguna noticia antiga
o esdeveniment antic.


AVÍS LEGAL