Linies Semondiet Vermell: Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids: raviolis de carbassa.

Aquest és un plat suculent i sense colesterol, però l'elaboració complexa. Cal tindre clar alguns coneixents de cuina, com ara com fer la pasta fresca, alguns motlles que ens facin la forma de raviolis... Cal infraestructura per fer aquest pla i molta paciència.


+ Informació  Linies Semondiet Beix: Plats baixos en Calories: Peix Blanc al Forn.

El peix és una font de salut, en aquest cas triarem peix blanc, ja que no és ric en greixos a diferència del blau, i és ideal en dietes de pèrdua de pes progressiu.
El peix cal que sigui fresc sempre, ja que sinó correm el risc de patir una intoxicació alimentaria. El peix és molt perible i amb la calor encara es fa malbé abans.
Cal no trencar la cadena de fred i assegurar-se de que es fresc.


+ Informació  Linies Semondiet Vermell: Plats baixos en colesterol i actius disminuint-lo: Pèsols amb carxofes.

Una vegada més els nostres plats vermells contenen ingredients cardiosaludables i anticolesterol. Avui aprendrem com actuen els pèsols i les carxofes davant l'excés de colesterol.


+ Informació  Linies Semondiet Blava: Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids: Tabulé.

El tabulé és un plat amb molta història, ve de lluny però a Semon hem fet una versió afegint una vinagreta de llimona. La llimona és un ingredient que sempre està present en el tabulé però aquest cop l'acompanya un toc de vinagre i curri.
És un plat fresc i senzill, molt aconsellable alhora de dinar ja que ens aporta energia i és fresc, per passar el moment més calorós del dia


+ Informació  Linies Semondiet Beix: Plats baixos en Calories: Mongeta tendra amb sèsam.

Aquest és un plat que ens aporta, entre altres nutrients, molta fibra. Aquesta és una substància indigerible per la raça humana, ja que no disposem de l'enzim que trenca els els seus enllaços. Inclús una substància aparentment inservible ens aporta mols beneficis a nivell intestinal.


+ Informació  Linies Semondiet Vermell: Plats baixos en colesterol i actius disminuint-lo: Amanida Mixta.

Com ja hem dit en altres receptes, el greix del peix blau cuida el sistema cardiovascular i repara els danys que ocasiona el colesterol. Es per això que aquesta amanida conté tonyina i d'altres vegetals actius davant l'hipercolesterolèmia.


+ Informació  Linies Semondiet Plats baixos en Calories. Risotto de Quinoa.

Un risotto és un plat ric en carbohidrats, que són el "combustible" del nostre cos. En aquest cas, hem fet una versió "light", utilitzant quinoa en comptes d'arròs, ja que conté més fibra i per tant menys calories.


+ Informació  Linies Semondiet Verd: Plats ovo-lacteo-vegetarians: Spaguettis al Pesto.

L'organisme requereix una sèrie de nutrients i amb quantitats especifiques per funcionar correctament. Per tal de simplificar aquests requeriments es crea la piràmide alimentaria.
Amb aquest esquema piramidal podem veure de forma visual i ràpida com ha de ser la nostra alimentació diària. Com a piràmide té una base ampla i els pisos superiors són més petits, la base d'una dieta equilibrada són els cereals. Aquest grup d'aliments és el que ha de predominar en l'alimentació diària.


+ Informació  Linies Semondiet Vermell: Plats baixos en colesterol i actius disminuint-lo: Arròs amb Carbassa.

Un arròs es pot fer de moltes maneres. Hi ha arrossades vegetals, de mar, de muntanya, però Semon els presenta un arròs anticolesterol. Aquest plat té una protagonista que els agradarà conèixer...la carbassa. Aquest vegetal prové dels nostres ancestres, ja que des dels romans fins a Hallowen, la carbassa sempre ha estat utilitzada per l'home.


+ Informació  Linies Semondiet Blava: Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids:Pollastre a la Llimona.

Els plats blaus són complicats d'elaborar donat que amb poc oli es fa difícil cuinar. Aquest plat conté oli d'oliva en poca quantitat de manera que no ens augmentarà els triglicèrids a nivell sanguini i ens afavorirà el sistema circulatori. Les salses poden resultar massa greixoses per aquest tipus de dieta, Semon les fa a la seva mida i pensant en la seva salut. En aquest cas la salsa de llimona és l'estrella del plat, sabor, textura, aroma i poc oli, tota una creació que compleix tots els requisits per a gaudir-la sense que el sistema circulatori en surti malmès.


+ Informació  Linies Semondiet Vermella: La dieta vermella de Semon per prevenir el colesterol.

Què és el colesterol ? És un tipus de greix que es troba a la sang i a les cèl.lules. El colesterol és necessari per produir membranes cel.lulars, algunes hormones i també és important en altres funcions essencials del organisme.

+ Informació  Linies Semondiet Vermella: La dieta vermella de Semon per prevenir el colesterol: Favetes.

La ciència alimentaria avança a passos gegants, aliments desprestigiats en l'antiguitat apareixen ara com a font de salut i viceversa. Les faves, una llegum considerada flatulenta, i el pernil vist sempre com a un aliment perjudicial per la salut cardiovascular, prenen nova imatge i forma.


+ Informació  Linies Semondiet Beige: Plats baixos en Calories: Rap allagostinat.

Podem menjar aliments baixos en calories i saludables però cal que les tècniques culinàries també ho siguin. La manera de cuinar els aliments ens pot incorporar greix als plats, o torrar-los en excés, cosa poc saludable.


+ Informació  Linies Semondiet Blava: Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids: Pebrots del Piquillo.

Tant en cas d'hipertensió com de trigliceridèmia, cal que els plats no continguin gran quantitat d'olis. A nivell culinari l'oli s'ha convertit en un dels vehicles de cocció més utilitzats, ja que dona bons resultats a nivell organolèptic. A Semon ens veiem amb la necessitat de buscar noves maneres de configurar els nostres plats per aconseguir menjars baixos en greix i sal.


+ Informació  Linies Semondiet Verd: Plats ovo-lacteo-vegetarians: Carxofes amb Avellanes.

Un vegetarià acostuma a ser una persona amb una sèrie d'ideals i com a resultat decideix no menjar carn ni peix. Aquesta és una decisió encertada dins del context on vivim, però ha d'anar acompanyada d'una atenció especial a la dieta. De la mateixa manera que suprimim uns aliments hem de donar llum verda a altres que ens supleixin la funció de la carn i el peix, com ara els fruits secs.


+ Informació  Linies Semondiet Mostassa: Plats sense gluten: Esqueixada.

Ser celíac no és un inconvenient per degustar l'esqueixada; Primerament triturem el tomàquet natural, tallem el pebrot i la ceba a daus minúsculs. El bacallà cal que estigui ben dessalat, en cas contrari es menja el sabor dels altres aliments i el plat passa a tenir un sol sabor. Per evitar-ho cal que reposi en aigua entre un i dos dies ...


+ Informació  Linies Semondiet Beige: Plats baixos en Calories.

Què són les calories? És el valor energètic que ens proporcionen els nutrients. Alguns aliments aporten més calories que altres: els rics en greixos i sucres són els més calòrics.
El nostre cos necessita aquesta energia diàriament encara que en diferents proporcions segons l'edat, el sexe i l'activitat que portem a terme.

+ Informació  Linies Semondiet Beige: Plats baixos en Calories :Estruç al Pebre

El procés d'alimentació és complex i voluntari. La nostra dieta la decidim nosaltres conscientment, tot i que aquest procés es veu influït per moltes variables més com ara la religió, les costums socials o la disponibilitat dels aliments. Totes aquestes premisses acaben dissenyant el protocol alimentari d'un individu.


+ Informació  Linies Semondiet Blava: Plats per reduïr la hipertensió i triblicèrids: Rotllets de formatge fresc

Una persona hipertensa ha de defugir de la sal afegida als aliments, ja que un augment de sodi en la dieta li provoca una pujada de la pressió arterial.
Aquesta és una malaltia crònica de manera que s'ha d'anar controlant amb la medicació indicada per el metge i una dieta sense sal. Semon els ofereix plats sense sal, entre ells els rotllets de formatge fresc.


+ Informació  Linies Semondiet Mostassa: Plats sense gluten: Rotllets de Truita

A l'estiu la sensació de gana és menor. Es per això que calen plats frescos, que despertin la gana, però sobretot, cal que aquests plats ens aportin els nutrients necessaris. En el cas dels celíacs els proposem rotllets de truita. L'ou conté l'albúmina, que com ja hem dit en altres receptes, és la proteïna de referència donat el seu alt valor biològic. Un plat lleuger i nutritiu és possible, un cop més, benvinguts a l'alimentació del futur!


+ Informació  Linies Semondiet Verd: Plats ovo-lacteo-vegetarians: Mongetes del Ganxet

El llegum és una font de proteïna vegetal.
És molt ric en minerals i també conté isoflavones, unes substàncies vegetals que imiten les nostres hormones i en moments de menopausa aconsegueixen pal.liar els símptomes més freqüents.
Els vegetarians han de consumir molt llegum ja que és un bon substitut de la carn.


+ Informació  Linies Semondiet Blau. Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids.

Què és la hipertensió? És l'elevació continuada de les xifres de pressió arterial. Una persona és hipertensa quan la seva pressió arterial sobrepassa els 140 mmHg. de pressió sistòlica i els 90 mmHg. de diastòlica. Aquest problema afecta a un 20% de la població adulta.

+ Informació  Linies Semondiet Blau. Plats per reduir la hipertensió i triglicèrids: Espàrrecs al safrà.

Un hipertens no pot menjar sal afegida als aliments, d'altra banda cal pensar que els aliments ja contenen sodi per si mateixos. És per això que cal substituir la sal, aquest es un dels grans dilemes. La sal i els greixos són els saboritzants naturals per excel.lència dels aliments, però podem prescindir-ne creant una nova dimensió de plats amb sabors diferents i molt agradables.
En aquest cas podem degustar un pollastre escabetxat en salsa i sense res de gluten ...


+ Informació  Linies Semondiet Verd. Plats ovo-lacteo-vegetarians: Flam de Verdures.

Una vegada més, presentem un plat estratègic. Un plat que assegura els nutrients necessaris per a que puguem ser vegetarians, sense preocupar-nos dels dèficits nutricionals i les seves conseqüències. En aquest cas és un flam de verdures ric en proteïnes, calci, fibra i antioxidants.


+ Informació  Linies Semondiet Mostassa. Plats sense gluten: Ànec a la taronja.

Un celíac que no controli la seva dieta pot patir desnutrició. El gluten irrita la mucosa intestinal fins al punt de provocar mala absorció i un seguit de conseqüències.
La millor manera d'evitar-ho, serà amb àpats nutritius i lliures de gluten com aquest ànec a la taronja.


+ Informació.  Linies Semondiet Plats ovo-lacteo-vegetarians: Tomàquets xerri amb mozzarella.

Un ovo-lacteo-vegetarià ha de tenir presents els nutrients compromesos en la seva dieta i mirar d'aportar-los a través d'altres aliments que no siguin carn ni peix.
Pensant en aquesta premissa, Semon els proposa una recepta estratègica com és els tomàquets xerri amb mozzarella i un toc d'alfàbrega.


+ Informació  Linies Semondiet Plats sense gluten: Pollastre en Escabetx.

El pollastre és una carn blanca i com a tal és baixa en greixos.
Aquestes carns poden resultar seques ja que és el greix el que fa els aliments melosos i dona sabor. Per tal d'evitar-ho cal acompanyar-ho d'algun tipus de salsa o líquid, això pot resultar un problema per un celíac. Les salses poden contindre espessants o qualsevol ingredient no visible però amb gluten.
En aquest cas podem degustar un pollastre escabetxat en salsa i sense res de gluten ...


+ Informació  Linies Semondiet Plats ovo-lacteo-vegetarians.

Què és una dieta vegetariana?

La dieta vegetariana és aquella que selecciona aliments vegetals excloent carns i peixos. Existeixen diferents tipus de dietes vegetarianes.

- Ovo-lacto-vegetarians: Inclou els ous, la llet i els derivat en la seva dieta.
- Lacto-vegetarians: Menja làctics i derivats, però no ous.
- Api: Aquest prefixa s'utilitza per indicar que menja mel. De manera que existirien api-ovo-lacteo-vegetarians i totes les combinacions que es poden fer.
- Vegans: La seva dieta es basa en cereals, verdura i fruita.

+ Informació  Linies Semondiet Plats sense gluten: Rotllets de salmó.

Un celíac necessita una dieta mediterrània, variada, i rica en antioxidants com qualsevol altra persona sana, però amb l'única exclusió d’una sèrie de cereals anteriorment esmentats. La ciència cada cop identifica més cereals que contenen gluten, de manera que el món de la restauració ha d'estar en formació constant sobre aquest tema.
Semon ha creat una sèrie de plats equilibrats i amb tots els requisits d'’una dieta mediterrània però sense gluten.


Aquesta setmana us proposem uns rotllets de salmó.  Linies Semondiet Mostassa: Plats sense gluten.

Què és el gluten?
El gluten és una substància pressent al blat, la cibada, l’avena, el sègol i derivats com el midó, la farina, el pa, pastes o rebosteria... El gluten conté gliadina, una proteïna que no tots tolerem.

Què és la celiaquia?
La celiaquia o síndrome de la mala absorció intestinal és una malaltia crònica. Per una predisposició genètica, els celíacs reaccionen a la ingesta del gluten amb una alteració del intestí que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients. Els símptomes van des de els desajustaments intestinals fins al dolor abdominal, la pèrdua de pes, la irritabilitat o el retràs en el creixement.

+ Informacióespai.gif   Mandonguilles Negres de Sepia
espai.gif

Ingredients per a 4 persones
5 sípias de platja de 300 grms
100 grs de cues de gamba pelades
1 ou sencer
1 gra d´all i un ramet de julivert
sal i pebre
1 gotet d'oli d'oliva

per a la salsa
1 ceba grossa de Figueres
la tinta que haurem reservat de les sípies
1 gotet de vi negre
all i julivert

per a l´acompanyament
100 grs d´arrós
2 patates angleses
1 de les sípias la tallerem a tires com si fossin tallerines
2 alls i un bitxo

Netejarem les 4 sípies reservant-ne només el cos prescindint de les potes i del cap. Passarem les cues de gamba per la paella demanera que quedin poc cuites. Passarem per la màquina de trinxar les sipia i les cues de gamba, ja fregides, l'all i el julivert. Batrem l'ou barrejant-lo amb la carn de les sípies. Ho salpebrem i ho treballem per tal de tenir una massa compacta. Formaren unes mandonguilles i les fregirem a la paella. Les reservem.

La salsa

Confitarem la ceba, fregint-la a foc suau. Sofregirem una mica d'all i julivert. A continuació afegirem la tinta de la sípia deixatada amb el vi negre. Ho deixarem bullir a foc lent 5 minuts. Passarem la salsa pel col-lador xinès i l'afegirem a les mandonguilles.

L'acompanyament

En una paella amb bastant oli sofregirem un all tallat a làmines i una mica de bitxo. Retirarem l'all i el bitxo i courem ples patates a poc a poc perquè no agafin color. Pararel-lament haurem bullit l'arrós, que una vegada escorregut el saltejarem amb mantega. Les tallarines de sípia també les fregirem i les saltejarem amb una mica d'all i julivert.

Composició del plat

És un plat amb molt contrast entre el blanc i el negre.
Posarem l'arròs en una flamera, les mandonguilles cobertes amb la salsa i dues patates angleses.

espai.gif
espai.gif   Cuines a TV3
espai.gif

Presència d'En Jaume Saumell, de l'Hotel Restaurant "El Tall de Conill"

Amanida tèbia de peus de porc
Guisat d'espatlles de conill
Bacallà amb mel i patates
Fricandó de rap amb llagostins
Magret d'ànec agredolç
espai.gif
espai.gif   Xató
espai.gif


Ingredients: (per a sis persones)
Per a la salsa: 4 grans d'alls mitjans, 35 grans d'ametlles, 12 avellanes torrades, 8 Nyores escaldades, molla de pa xopada de vinagre, oli a voluntat i sal.
Per al plat: 2 escaroles, 200 grams bacallà esqueixat i dessalat, 150 grams de tonyina esqueixada i dessalada, 18 filets de seitó dessalats, olives arbequines i negres.

Preparació : Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part inferior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.

Un cop llest, afegiu lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.

En una plàtera, col.loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remenant-ho bé i servint-ho desprès en els plats. Desprès ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.


espai.gif
espai.gif
espai.gif